Hvordan takler man bedst studiestart?


Det er vigtig når man påbegynder nyt studie at huske og være social. Det betyder altså, at de første to uger på det nye studie kan have lange dage. Derfor tag fri, hvis du har et deltidsarbejde. Der er rigtig meget (ihvertfald for mit vedkommende) som var uplanlagt og spontant. 

Lad være med at være så opsat på at lave lektier den første uge, når du det så når du det, ellers så går det nok. Hellere brug tiden med dine nye klassekammerater og få skabt dig nogle gode venskaber. 

Køb dig en computer, som holder god strøm og som ikke vejer for meget. De fleste bruger faktisk udelukkende computer på en videregående uddannelse og som regel kan du også finde alle dine lektier derinde også, derfor er det vigtig ikke at have en alt for stor og tung computer på slæb hver dag. 

Planlæg, planlæg og planlæg. Hvis du har et arbejde ved siden af dit studie og enormt mange siders læsning til den næste uge, så sæt dig ned i weekenderne fx. fredag og fordel lektierne over weekenden eller til den kommende uge. På den måde får du skabt dig et overblik også er det altid godt at læse forud, specielt hvis man skal på arbejde til sent om aftnen. 

Find ud af hvordan du bedst tilegner dig viden, hvordan får du mest ud af din læsning? Jeg selv får mest ud af at skrive noter, sommetider meget dybdegående, andre gange lidt mere overfladiske og mere i punktform. Og hvordan vil du læse dine lektier, vil du læse dybdegående eller måske blot skimme teksten? Jeg vurdere altid efter hvor vigtig det er eller om det er noget jeg har kendskab til.   

Kommentarer

Populære indlæg