Er vi lidt narcissistiske eller hvad?


Jeg sad for ikke mindre end et par timer tiden og læste inde på Amalie Fischers blog et blogindlæg omkring bloggeres erhverv og alle fordommene heraf. Amalie kommer virkelig ind på noget mega centralt her. Fordi der er SÅ mange fordomme overfor bloggere og jeg har aldrig helt fattet, hvorfor folk skal være så fordomsfulde. Jeg bliver så ærgerlig når jeg læser sådan et indlæg her, fordi er det virkelig sådan at vi bliver set på? Som om at vi egentlig ikke gider at tage os en uddannelse og bare ”tager” den nemme udvej og skabe4 et medieunivers omkring vores ih og åh så spændende liv. Mit svar lyder således: at blogge er ikke bare at skrive omkring tøj, makeup og hårbørster. Det er SÅ meget mere. Ja der findes altså mange blogs, som udelukkende skriver om overfladiske ting, men der findes mindst ligeså mange, vidst ikke flere, som skriver om mere dybdegående ting, som mange unge mennesker finder relaterebarer.
Lige præcis HVAD vi skriver om, er jo op til bloggeren selv. Men derfor skal man ikke være generaliserende og dømme ”os” over én kam. Fordi der er en del blogs og bloggere, som vælger at skrive udelukkende om overfladiske ting, er det langtfra sådan man er som person.

Jeg har selv kørt denne blog siden jeg var 12 år gammel, og så det dengang som en mulighed for mig at skrive og ytre mig omkring en masse ting, samfundsmæssige såvel som moderelaterede. Jeg elsker at skrive og jeg elsker at tage billeder og hvad hele den digitale verden byder på. Jeg promovere faktisk stort set ikke min blog særlig meget af mange årsager, dels fordi jeg ikke orker at møde fordomme fra fremmed mennesker og fordi at jeg egentlig ikke går efter at være så meget i centrum. Jeg præsenterer aldrig mig selv som værende ”blogger” fordi folk de forbinder det med noget negativt. Jeg ønsker selvfølgelig at bloggen får succes, men jeg ønsker ligeså meget at fokusere på min uddannelse og bruge min blog som en hobby frem for et arbejde og at det så senere bliver en pligt for mig. Jeg elsker at jeg kan udfolde mig i mit lille kreative og digitale univers som det passer mig og hvornår det passer mig. Og dét synes jeg ikke man skal dømmes på, fordi man har nogle anderledes drømme eller et anderledes arbejde. Og jeg tror aldrig at bloggere udelukkende blogger fordi de så ”slipper” for ”et rigtig arbejde”, men faktisk fordi de er så kreative og inspireret af verden omkring sig, at de vildt gerne vil dele ud af deres erfaringer og fordi det bare er et pisse fedt erhverv altså. Det bunder nok i virkeligheden over at folk alligevel er misundelige ;)


Kommentarer

Populære indlæg