Expectation to my self


Sommetider sætter jeg virkelig høje forventninger til mig selv. Oftest så jeg faktisk ender med at sidde tilbage med en skuffelse indeni, fordi jeg netop havde statueret en så høj forventning til netop selv samme person – nemlig mig selv. Og i dét øjeblik, kan jeg ikke lade være med at tage 10 skridt bagud og ende med at have ondt af mig selv, ja endda faktisk dømme mig selv for at jeg fejlede. Forventninger er lidt roden til alt ondt i min optik, både i forhold til mine drømme og mål, men også når det gælder forhold både til venner, veninder og en kæreste. Jeg sætter generelt rigtig høje forventninger til ikke mindst til mig selv, men sommetider også min omgangskreds og hvis jeg ikke er single – i forhold til min fremtidige kæreste. Jeg har utallige gange siddet tilbage med en skuffet følelse i kroppe, fordi det var ikke det jeg forventede som skete, selvom det nødvendigvis ikke er noget negativt som skete, men alligevel bliver det negativt fordi det var som sagt ikke det man forventede.

Jeg har gået den sidste uge og haft en forventning om at flere af mine veninder ville ringe og spørge ind til hvordan min eksamen er gået, og i den perfekte verden så er det dét alle sine veninder gør – ringer og spørger, hvordan det er gået. Men vi lever ikke i en perfekt verden, langt fra. Og min veninder er skam heller ikke perfekte, så hvorfor var det så jeg sad og forventede at de ringede til mig for at hører om lige dén eksamen jeg faktisk dumpede i?

Det var egentlig først i går aftes jeg tog mig selv i at sidde og tænke, jeg kunne jo også bare ringe til dem og fortælle om min oplevelse? Der er jo intet negativt i selv at række en hånd ud, hvis man føler man kan bruge noget støtte fra sine omgivelser. Det er jo ikke fordi de ignorer opkaldet, eller ikke ringer tilbage før efter mange dage. Men alligevel brugte jeg den sidste uge på at være lettere pigefornærmet over at mine veninder ikke ringede, når jeg jo også selv kunne tage og ringe til dem ligeså vel som de kan ringe til mig. Sommetider er det med forventninger, oftest nemmere slet ikke at tænke i disse baner, ikke mindst i forhold til sig selv, men også sine omgivelser. Det eneste som trofast følger forventninger, er skuffelse.  

Kommentarer

Populære indlæg